Kerstmarkt in Dordt

Kerstmarkt in Dordt. Dat is hetzelfde als Lowlands in Biddinghuizen of Prinsjesdag in Den Haag: elk jaar vaste prik, op dezelfde plaats. En net als vorig jaar, zal ook dit jaar De Remise haar deuren weer openen.

Vorig jaar was het nog een beetje een ‘Try Out’. We hebben het assortiment aangepast en de winkel wat veranderd.

Als je nu in de Dordtse binnenstad loopt, kun je je niet voorstellen dat in minder dan 100 uur de straten gevuld zullen zijn met mensen, muziek, kraampjes en kerstlampjes. Nu zijn de straten nog leeg en is het buiten vooral heel erg koud. Maar die rust is slechts schijn. Want binnen draaien de hersenen, handen en voeten overuren. Volgens strak schema worden de dagen afgedraaid. Alles voor dat fantastische festijn dat Kerstmarkt heet.

Tenminste, bij De Remise. (We kunnen immers niet voor onze buren spreken). Bij De Remise zijn we druk bezig met bakken, indelen, organiseren en als het éven kan, delegeren. Het ruikt al dagen meer dan lekker, omdat onze collega Marlies dagelijks 20 taarten aan het bakken is. De leveranciers hoeven ons niet meer op te zoeken in hun navigatiesystemen, want ze komen dagelijks bij ons langs om nieuwe goederen te leveren. Zelfs de WC’s worden extra gecontroleerd, zodat we zeker weten dat ze het blijven doen, de komende dagen.

Ja, wij hebben er zin in. Kom maar op met al die leuke, gezellige, vrolijke gasten die (hopelijk) De Remise vanaf vrijdag 10 uur zullen overspoelen. Kom bij ons maar even warm worden, of uitblazen. Onder het genot van een kop koffie even bijkomen. En de maag meteen vullen met lekkere appeltaart, appelcake, cheesecake, of carrotcake. We hebben speciaal voor deze Kerst ook mooi gedecoreerde donuts, goed gevulde broodjes Hotdogs en… op veler verzoek: Hot Chocolate. Mét slagroom, al mag zonder uiteraard ook. En natuurlijk ons ‘gewone’ assortiment met lekkere bagels, grote cookies en luxe muffins.

Het assortiment is eigenlijk té uitgebreid voor één tussenstop. We zullen er daarom zeker niets van zeggen als je meerdere keren bij ons binnenwandelt. Sterker nog, dat vinden we gezellig. We staan graag voor je klaar en hebben zelf uiteraard alles uitgeprobeerd en uitgebreid geproefd. Wij vinden het assortiment lekker, evenwichtig en voor ieder wat wils. Daar kun je misschien (nog) niets mee. Onze diëtist weer wel. Maar ja, ook dat is december. Ook dat is Kerstmarkt.

Kortom: voel je welkom en neem iedereen met je mee naar De Remise, Vaste Halte voor iedereen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. (Zondags nemen we afstand, dan zijn we gesloten). Wij zien naar je uit en bakken ons voor op jouw komst!